Màster Universitari. Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments (MNHU): 2014-15


Branca de coneixement Ciències de la Salut
Òrgan(s) proponent(s)
Direcció estudis
Nombre de crèdits 60
Places de nou ingrés 50
Modalitat

SemiPresencial:

  • Virtual (95% de les assignatures de la UIB)
  • Presencial (resta de les assignatures de la UIB)
BOE publicació
Serveis administratius responsables
Personal de contacte
Edifici on s'imparteix
Centre responsable Centre d'Estudis de Postgrau
Preu públic per crèdit
  • 1a matrícula : 33,34€
  • 2a matrícula : 54,17€
  • 3a matrícula : 54,17€
  • 4a matrícula : 54,17€

La data d'inici d'aquest màster és el dia 02/11/2014

Descriptor de la titulació

Perfil d'ingrés i criteris d'admissió

Com a criteris específics d'ingrés als estudis de Màster Universitari de Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments i el consegüent Programa de doctorat interuniversitari amb menció de qualitat, el perfil d'ingrés i formació prèvia dels alumnes que hi volen ingressar seran:

  • Llicenciats actuals (formació superior a 240 crèdits ECTS), preferentment en Biologia, Bioquímica, Química, Psicologia, Medicina, Farmàcia, Veterinària, Ciències de l‘Educació, Psicopedagogia, LADE, Ciències en l‘Activitat Física i l‘Esport, INEF i Ciència i Tecnologia dels Aliments).
  • Diplomats actuals (formació inferior a 240 crèdits ECTS), preferentment en Turisme, Empresarials, Infermeria, Fisioteràpia, Mestres i Nutrició Humana i Dietètica.
  • Graduats futurs de formació equivalent a qualsevol de les carreres esmentades abans en els apartats anteriors d‘aquest punt.

S‘aplicarà, a més, el que preveu el Reial decret 1393/2007, de 29 d‘octubre, i els requisits específics de la UIB sobre accés als estudis oficials de postgrau.

Els alumnes que sol·licitin l‘admissió al Màster Universitari de Nutrició Humana junt amb la seva petició han de lliurar:

  • Un certificat en extracte de les assignatures cursades en els estudis de grau (llicenciatura, diplomatura o grau, segons sigui el cas) que indiqui la qualificació obtinguda de cadascuna i el nombre de convocatòries que han estat necessàries.
  • Un currículum vitae.

Després de l'estudi de la documentació aportada, la Comissió d'Estudis del Màster de la universitat procedirà a establir l'oportuna prelació dels alumnes sol·licitants fins a completar les places disponibles.

Per procedir a la convalidació total o parcial de cursos o matèries procedents d'aprenentatges previs, serà necessària la sol·licitud de l'alumne interessat i l'aportació de la informació acadèmica necessària per procedir-hi.

Objectius acadèmics i professionals

L'interès en la creació i realització del Màster proposat radica en els seus objectius, a saber:

  1. Facilitar als alumnes de postgrau els coneixements bàsics i, al mateix temps, aplicats, de tècniques i recursos materials, així com l'accés a la informació actualitzada en matèria d'alimentació i nutrició.
  2. Desenvolupar en els alumnes de postgrau la capacitat d'observació i d'anàlisi, tant de l'estat de les matèries primeres o aliments, com de l'art de la seva transformació i presentació.
  3. A partir dels coneixements i habilitats anteriors, facilitar la intervenció dels alumnes en els centres educatius, sanitaris i, en general, d'alimentació col·lectiva.
  4. Atorgar eines als alumnes de postgrau, perquè generin i transmetin coneixements i incrementin la formació de les col·lectivitats en matèria d'alimentació i nutrició.
  5. Satisfer les expectatives socials de demanda d'informació en matèria d'alimentació i nutrició.
  6. Posar les bases formatives imprescindibles per desenvolupar la investigació que ampliï els coneixements d'aquestes matèries en el futur.
  7. Que tota aquesta formació contribueixi a augmentar positivament el nivell de la Salut Pública de la nostra societat.
  8. Dotar als alumnes de postgrau de capacitat per cobrir llocs de responsabilitat tècnica en empreses hoteleres, de restauració, d'alimentació, de confecció d'aliments, precuinats, servei d'àpats (catering) i, en general, totes aquelles empreses i institucions que ofereixin menjadors col·lectius i, fins i tot, poder crear consultories d'assessoria nutricional i alimentària a les empreses abans esmentades.

En conseqüència, la connexió amb les institucions i empreses del sector serà una realitat que anirà paral·lela a la marxa normal del Màster, que repercutirà obrint possibilitats laborals evidents als alumnes del Màster.

  • Interès i rellevància acadèmica:
    El Màster Universitari de Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments reportarà a l'alumne un increment en la seva formació, en els seus coneixements en nutrició i alimentació humana, nutrició clínica, tecnologia i qualitat dels aliments, així com en els models d'alimentació aplicada al turisme, primera indústria de les Illes Balears.
  • Interès i rellevància científica:
    El Màster Universitari de Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments prepararà per seguir un Doctorat en qualsevol de les matèries associades als estudis dissenyats. A tal fi, aquests estudis de Màster es continuaran en un Doctorat ja aprovat per la Comissió de Postgrau de la UIB.
  • Interès i rellevància professional:
    Es tracta d'un sector en auge, amb demanda creixent de professionals adequadament formats en el camp de la nutrició humana i la qualitat dels aliments, tant en el seu vessant relacionat amb la nutrició bàsica, com l'aplicada a la clínica i al sector serveis, com és el cas de la indústria turística. Els professionals que sorgeixin d'aquest Màster podran incorporar-se tant al sector primari d'alimentació, com en el sector serveis, especialment d'hostelería i restauració i així contribuir a l'anàlisi i l'avaluació dels riscos evidents que, per a la salut, tingui el model alimentari seguit per les empreses. En qualsevol cas, les competències professionals vénen definides per l'establert en les respectives Ordres del Ministeri de Ciència i Innovació sobre Plans d'estudi i habilitació professional.
     

Accés a altres estudis i sortides professionals

Doctorat en qualsevol dels programes següents:

Estructura dels estudis

El pla d'estudis es pot trobar a la publicació del BOE Núm. 251 de 16 d'octubre de 2010 - resolució 15846 i les assignatures a l'apartat " Assignatures " d'aquesta titulació.

Examen final

El Màster no contempla un Examen final clàssic. Els alumnes hauran de realitzar les activitats pròpies de cada assignatura i realitzar un Treball de fi de Màster.

Criteris d'avaluació i exàmens

Els alumnes hauran de superar 20 crèdits de les matèries obligatòries i 10 crèdits de les matèries optatives que s'oferten, realitzar 15 crèdits (275 hores) de pràctiques especialitzades en els laboratoris de la Universitat de les Illes Balears , o en alguna de les entitats col·laboradores (haurà d'establir-se un conveni específic a aquest efecte), i realitzar un treball final de Màster, tutelat per algun professor doctor del Consell Acadèmic del Màster.

Professor coordinador ECTS

Dr. Josep A. Tur Marí

Departament   Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut , UIB.
Telèfon  (34) 971 17 3146
E-mail   pep.tur arroba uib.es

 

Processos administratius i altres dades d'interès

Formulari per a la presentació de suggeriments sobre el programa

Podeu dirigir els vostres comentaris, suggeriments de millora o consultes a la direcció de correu electrònic:

Sistema de garantia de qualitat

Composició nominal de la Comissió de Garantia de Qualitat (CGQ)

Responsable de qualitat  Josep A. Tur Marí
PDI  Isabel Lladó Sampol
PDI  Antoni Pons Biescas
PDI  Pilar Roca Salom
PDI  Magdalena Gianotti Bauzà
PDI  Francesc J. Garcia Palmer
PDI  Jordi Oliver Oliver
PDI  Ana Mª Proenza Arenas
PAS   a determinar
Alumne   a determinar

Rendició de comptes i transparència

Comentaris i suggeriments

A la UIB volem escoltar els comentaris i suggeriments que vulgueu fer per poder millorar els nostres estudis i la informació que donam sobre els mateixos.
Si voleu ajudar-nos a millorar o teniu qualque cosa a dir, podeu fer-ho al formulari de contacte sobre els estudis de màster a la UIB