Màster Universitari. Enginyeria Agronòmica (MEAG): 2015-16
Branca de coneixement | Enginyeria i Arquitectura |
---|---|
Òrgan(s) proponent(s) | |
Direcció estudis | |
Nombre de crèdits | 90 |
Places de nou ingrés | 15 |
Modalitat |
Presencial |
BOE publicació |
Data de verificació
: 11/03/2015
|
Serveis administratius responsables | |
Personal de contacte |
|
Edifici on s'imparteix | |
Centre responsable | Centre d'Estudis de Postgrau |
Preu públic per crèdit |
|
Documents d'interès |
Ordre CIN/325/2009 , de 9 de febrer, per la qual s'estableixen els requisits per a la verificació dels títols universitaris oficials que habiliten per a l'exercici de la professió d'Enginyer Agrònom. |
Informació general per cursar un màster a la UIB:
- Descriptor de la titulació
- Els idiomes d'impartició de les assignatures dels màsters es poden consultar a l'apartat " Assignatures "
- Competencies bàsiques dels estudis de màster
- Informació d'accés, preinscripció i matrícula.
-
Informació general de la normativa i els procediments.
- Informació general dels impresos per cursar un màster a la UIB.
-
Informació per a estudiants amb titulacions estrangeres.
- Informació de:
Preus regulats pel BOIB Núm. 104 - 11/Juliol/2015 - Decret 65/2015 ( en format PDF )
Descriptor de la titulació
Perfil d'ingrés i criteris d'admissió
Per a accedir al Màster, les condicions són les indicades a l'article 16 del RD 1393/2007 de 29 d'octubre (modificat pel RD 861/2010 de 2 de juliol), les disposicions d'admissió indicades a l'article 17 del mateix RD, a més de les condicions específiques recollides a l' Ordre CIN/325/2009 de 9 de febrer, que estableix els requisits del Màster per habilitar en l'exercici de la professió d'Enginyer Agrònom.
S'ha de disposar del Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural o equivalent.
En aquests moments, i d'acord a la legislació actual, just es poden matricular en el Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica les persones que disposin del títol de Grau. Els altres titulats, ho hauran de fer a través del procediment de matrícula extraordinària, per la qual cosa quan s'obri el període de matricula ordinària han de realitzar la corresponent sol·licitud. En els dos casos s'ha de fer primer aquesta preinscripció.
Objectius acadèmics i professionals
Els objectius genèrics són els recollits a l' Ordre CIN/325/2009 , de 9 de febrer.
Per obtenir el títol, l'estudiant haurà d'haver adquirit les següents competències:
- Capacitat per a planificar, organitzar, dirigir i controlar els sistemes i processos productius desenvolupats en el sector agrari i la indústria agroalimentària, en un marc que garanteixi la competitivitat de les empreses sense oblidar la protecció i conservació del medi ambient i la millora i desenvolupament sostenible del medi rural.
- Capacitat per a dissenyar, projectar i executar obres d'infraestructures, edificis, instal·lacions i equips necessaris per a l'acompliment eficient de les activitats productives realitzades a l'empresa agroalimentària.
- Capacitat per a proposar, dirigir i realitzar projectes d'investigació, desenvolupament i innovació en productes, processos i mètodes emprats en les empreses i organitzacions vinculades al sector agroalimentari.
- Capacitat per aplicar els coneixements adquirits per a la solució de problemes plantejats en situacions noves, analitzant la informació provinent de l'entorn i sintetitzant-la de forma eficient per facilitar el procés de presa de decisions en empreses i organitzacions professionals del sector agroalimentari.
- Capacitat per transmetre els seus coneixements i les conclusions dels seus estudis o informes, utilitzant els mitjans que la tecnologia de comunicacions permeti i tenint en compte els coneixements del públic receptor.
- Capacitat per a dirigir o supervisar equips multidisciplinaris i multiculturals, per a integrar coneixements en processos de decisió complexes, amb informació limitada, assumint la responsabilitat social, ètica i ambiental de la seva activitat professional en sintonia amb l'entorn socioeconòmic i natural en què actua.
Accés a altres estudis i sortides professionals
El Màster Universitari en Enginyeria Agronòmica es professionalitzant, el qual habilita per a exercir la professió d'Enginyer Agrònom.
Al mateix temps es pot habilitar per a la investigació a través del doctorat.
Les sortides professionals inclouen: assessorament i gestió d'explotacions agrícoles i ramaderes, la indústria alimentària, l'exercici professional com enginyer de disseny d'instal·lacions, les actuacions paisatgístiques i mediambientals, el cooperativisme o la investigació.
Estructura dels estudis
El màster s'obté desprès d'haver superat 90 crèdits ECTS pels graduats en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural.
El Màster es pot realitzar al llarg de tres semestres. En els dos primers semestres es realitzarà el gruix de la formació acadèmica i en el tercer les pràctiques d'empresa i la elaboració del Treball final de Màster.
Els mòduls i les assignatures del màster les poden trobar a l'apartat " Assignatures "
La distribució de les assignatures per semestres i nombre de crèdits de cada una és la següent:
Primer Semestre
- Construccions i infraestructures agroalimentàries (5 c)
- Tecnologia i sistemes de producció agrària (6 c)
- Gestió de la Sanitat Vegetal (5 c)
- Organització i estratègia empresarial (3 c)
- Investigació de mercats aplicada (4 c)
- Instal·lacions agro-industrials (5 c)
- Gestió de recursos hídrics. (4 c)
Segon Semestre
- Desenvolupament rural (5 c)
- Estructures agro-industrials (5 c)
- Tecnologia i automatització de les Indústries Alimentàries (5 c)
- Gestió de la qualitat (5 c)
- Control i avaluació de la gestió a les empreses agràries (3)
- Gestió i tecnologia paisatgística (5 c)
Tercer Semestre
- Gestió i direcció de projectes agraris (9 c)
- Pràctiques Externes (pràcticum) (9 c)
- Treball Final de Màster (12 c)
Examen final
L'obtenció del Màster implica la superació de totes les
assignatures
que el composen.
Criteris d'avaluació i exàmens
Se seguirà un sistema d'avaluació continuada seguint els criteris del professorat responsable de cada assignatura, definits a la guia docent corresponent.
Els criteris d'avaluació i exàmens seran els propis definits a cada guia docent que trobaran a l'apartat " Assignatures ".
Professor coordinador ECTS
Dr. Jaime Vadell Adrover
Departament | Biologia , UIB. |
---|---|
Telèfon | (34) 971 17 3167 |
Formulari de contacte |
Processos administratius i altres dades d'interès
-
Preinscripció i matrícula
http://cep.uib.cat/Alumnat/Admissio_Matricula/ -
Adreces i telèfons de contacte del personal administratiu del C.E.P.:
http://cep.uib.cat/EstructuraIPersonal/
Formulari per a la presentació de suggeriments sobre el programa
Si voleu ajudar-nos a millorar, teniu un comentari, consulta o suggeriment el podeu fer mitjançant el nostre formulari de contacte de Centre d'Estudis de Postgrau.
Sistema de garantia de qualitat
-
Composició nominal de la Comissió de Garantia de Qualitat (CGQ)
Responsable de qualitat Jaime Vadell Adrover PDI Joan Rosselló Veny PDI José Mariano Escalona Lorenzo PDI Gabriel Antonio Horrach Sastre PDI Antoni Femenia Marroig PAS M. Consolación Hernández Guerra - Normativa per la qual es creen les comissions de garantia de qualitat (CGQ)
-
Les funcions de les CGQ dels títols oficials de la UIB són les següents:
- Vetllar per la qualitat del títol i del professorat.
- Verificar la implantació del SGIQ.
- Desplegar la política de qualitat de la institució en l'àmbit del títol, verificar-ne el compliment i retre'n comptes a la junta de centre o al Centre d'Estudis de Postgrau .
- Realitzar el seguiment de l'eficàcia dels processos, analitzar els resultats i les informacions que rebin relatius a la satisfacció dels grups d'interès, la inserció laboral dels graduats, la valoració del progrés i els resultats d'aprenentatge, el desenvolupament de les pràctiques externes i dels programes de mobilitat i altres informacions, i fer propostes d'actuació amb la finalitat de millorar contínuament el títol.
- Revisar, analitzar i proposar accions de millora en relació amb la qualitat de l'ensenyament i del professorat.
- Elaborar la memòria anual de seguiment, avaluació i millora del títol i elevar-la a la junta de centre o al Centre d'Estudis de Postgrau .
- Qualsevol altra que els assigni la junta de centre o el Centre d'Estudis de Postgrau .
- Compromís del títol amb la qualitat
- Manual de qualitat de la UIB
- Procés de gestió i revisió d'incidències, reclamacions i suggeriments (PDF)
-
El Sistema de Garantia de Qualitat d'aquest Programa de Màster es troba recollit i està basat en
el Sistema de Garantia Intern de Qualitat de la UIB (SGIQ)
A l'enllaç http://sequa.uib.cat/Titols-oficials/Verificacio/Titols-master-oficials/ trobareu els plans d'estudis dels títols oficials de màster verificats pel Consell d'Universitats, així com tota la documentació rellevant relacionada amb la seva verificació. A més, hi trobareu els plans d'estudis que estan en procés de verificació.
Planificació d'accions de millora
Rendició de comptes i transparència
Procés | Document | Data/Curs |
---|---|---|
Seguiment | Informe anual de seguiment i avaluació intern (2016-17) | 23/03/2018 |
Seguiment | Informe anual de seguiment i avaluació intern (2015-16) | 23/06/2017 |
Verificació | Memòria del títol oficial | 23/03/2015 |
Verificació | Informe final de verificació | 12/01/2015 |
Comentaris i suggeriments
Si voleu ajudar-nos a millorar o teniu qualque cosa a dir, podeu fer-ho al formulari de contacte sobre els estudis de màster a la UIB